Afgedankte bomen krijgen tweede leven in Zeewolde

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Afgelopen zaterdag konden inwoners van Zeewolde gratis bomen ophalen bij Burgerboerderij Oosterwold. Bijna vijfduizend bomen stonden klaar voor geïnteresseerden. Deze bomen, afkomstig van verschillende organisaties uit Flevoland, stonden op verkeerde plekken en krijgen nu een tweede leven in plaats van vernietigd te worden.

Bomen voor klimaat en biodiversiteit

Aukje Romkes van de organisatie Meer Bomen Nu, gelieerd aan milieuorganisatie Urgenda, licht het belang van deze actie toe. Ze legt uit dat bomen essentieel zijn voor het opslaan van CO2 en het herstellen van de biodiversiteit. “Hoe meer groen, hoe beter”, aldus Romkes, en daarom worden deze boompjes uitgedeeld.

Positieve reacties

De actie werd positief ontvangen door de lokale bevolking. Een man die een grote hoeveelheid jonge boompjes verzamelde, was enthousiast: “Ik heb een grote tuin en wil daar graag inheemse bomen en planten plaatsen voor de vogels en insecten. Het is fantastisch dat ik ze hier kan halen.”

Toekomstplannen

De organisatie plant om in het volgende winterseizoen opnieuw gratis bomen uit te delen. Dit biedt de mogelijkheid voor nog meer inwoners om hun bijdrage te leveren aan het klimaat en de biodiversiteit.