Veilige vaart door sluis De Spieghel dankzij gratis sluislessen

4 maanden geleden gepubliceerd

Vaar je dit seizoen wel veilig door sluis De Spieghel? Wie van het Wolderwijd de Flevopolder in wil varen, of andersom, kan zich aanmelden voor een gratis sluisles. Deze lessen worden aangeboden door de gemeente Zeewolde en zijn bedoeld om goed te leren hoe je door de sluis moet varen. Het hoogteverschil bij sluis De Spieghel bedraagt maar liefst 6 meter.

Sluislessen

Per deelnemer is er één theorie- en één praktijkles. De theorielessen vinden plaats op zaterdag 25 mei (10.30 - 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur) en op zaterdag 1 juni (10.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur). De praktijkles is op zaterdag 8 juni van 09.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden

Als je wilt deelnemen aan de sluislessen, is het noodzakelijk om je eerst aan te melden. Per les kunnen 12 personen deelnemen.

Theorieles

Tijdens de theorieles bij De Spieghel legt een sluiswachter uit hoe de sluis werkt en waar je allemaal aan moet denken. Je hebt geen boot nodig om de lessen te volgen, de lesonderdelen komen ‘op het droge’ aan bod.

Praktijkles

Voor de praktijkles maak je gebruik van je eigen boot. Samen met een ervaren sluismeester aan boord passeer je de sluis. Vanuit het Wolderwijd vaar je de sluis in de richting van de polder, van ‘hoog naar laag’. Terug naar het Wolderwijd vaar je van ‘laag naar hoog’.