Kom naar de Boomfeestdag op 20 maart

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Op 20 maart aanstaande is het weer zover: de jaarlijkse boomfeestdag. Van 9:30 tot 12:00 uur zijn belangstellenden welkom bij het plantgebied nabij Camping De Parel. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer.

Planten van Haagbeuken, Zoete Kersen en Fladderiepen

De boomfeestdag richt zich op kinderen uit groep 6 van de basisschool. Zij zullen drie verschillende boomsoorten planten: Haagbeuken, Zoete Kersen en Fladderiepen. In totaal zullen er 4.726 jonge boompjes geplant worden. Per kind kunnen er ongeveer 7 boompjes geplant worden. Staatsbosbeheer zal de overige bomen planten. Twee scholen, Basisschool De Toermalijn en Basisschool In De Lichtkring, doen mee met in totaal 72 kinderen.

Competitie: Groenschool van het jaar 2024

De deelnemende groepen maken kans op de titel “De groenschool van het jaar 2024” en de bijbehorende groenprijs van 2024. Deze prijs, een uitstapje met de boswachter voor een groep van ongeveer 30 kinderen, wordt uitgereikt aan de school met de beste inzet. Vorig jaar won groep 6 van Het Mozaïek deze titel.

Certificaat van deelname en persoonlijke boom

Alle deelnemende kinderen ontvangen een certificaat van deelname aan de boomfeestdag. Daarnaast mogen ze hun naam aan één van de geplante bomen hangen, zodat ze deze later kunnen terugvinden bij een bezoek met hun ouders of verzorgers.

Dagprogramma

Het programma van de dag begint om 9:30 uur met een openingsshow door BEM entertainment, gevolgd door de officiële opening door burgemeester Gerrit-Jan Gorter, wethouder duurzaamheid Ernst Bron en boswachter Rob. Om 10:00 uur vertrekken de kinderen naar de plant- en quizlocaties. Het planten en de natuurquiz starten om 10:15 uur en eindigen om 11:45 uur. Om 12:00 uur vertrekken de kinderen weer naar school.

Let op: passende kleding

Aangezien het terrein in maart vaak nat en koud kan zijn, wordt aangeraden passende kleding mee te nemen, zoals laarzen of snowboots.