Zeewolde doet mee aan het NK Tegelwippen

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Zeewolde neemt vanaf 21 maart deel aan het NK Tegelwippen. De gemeente gaat de strijd aan met andere Nederlandse gemeenten, met name met Ermelo en Harderwijk. Het doel is om zoveel mogelijk tegels te ‘wippen’ en zo bij te dragen aan een groenere omgeving.

Aftrap NK Tegelwippen

De officiële start van het NK Tegelwippen in Zeewolde vindt plaats op 21 maart om 13.00 uur. Wijkwethouder Helmut Hermans en Aannemingsmaatschappij Van Gelder geven het startsein door vlakbij de Vomar aan de Flevoweg tegels te verwijderen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor extra groen, wat bijdraagt aan een betere waterafvoer en zorgt voor meer koelte. Bovendien krijgen nieuwe bomen de kans om goed te groeien. Wanneer het Centrumcarré klaar is, zal het groene oppervlak in de straten rondom het centrum van Zeewolde met bijna 13% zijn vergroot.

Tegels vervangen door groen

Inwoners van Zeewolde worden aangemoedigd om zelf ook tegels in hun tuin te vervangen door bloemen, planten en struiken. Het aantal gewipte tegels kan vervolgens via een foto op de website worden doorgegeven.

Gratis tegelophaling tijdens NK Tegelwippen

Tijdens het NK Tegelwippen worden gewipte tegels gratis opgehaald door de tegeltaxi. Deze service vindt plaats op 25 maart in Zeewolde. Aanmelden is verplicht en kan tot 19 maart.