Speelplek Koraal krijgt nieuwe aanwinst: een wilgenhut

4 maanden geleden gepubliceerd

In de Edelstenenbuurt is de speelplek tussen Koraal 8 en 12 uitgebreid met een wilgenhut. Deze toevoeging is het resultaat van een buurtinitiatief en overleg met de gemeente.

Wilgenhut in de Edelstenenbuurt

De toevoeging van de wilgenhut volgde op een buurtschouw die enige tijd geleden werd gehouden ter voorbereiding op groot onderhoud. Tijdens deze schouw vroegen buurtbewoners of de speelplek aantrekkelijker gemaakt kon worden. Hoewel de gemeente geen extra speeltoestellen mocht plaatsen op deze niet-centrale speelplek, waren ze wel in staat om speelaanleidingen te creëren door middel van een andere groen-inrichting.

Na overleg werd besloten om een wilgenhut te bouwen. Deze hut voldoet aan de voorwaarden die voor deze speelplek gelden, levert geen hinder op bij het beheer en draagt bij aan de veiligheid van de gehele speelplek.

Het bouwproces

Het initiatief voor deze uitbreiding kwam voornamelijk van Marlijn Oosterhof en haar kinderen Timo (6 jaar) en Janne (7 jaar). De wijkbeheerder en diverse buurtbewoners hebben geholpen bij de bouw van de hut. Gedurende de dag werden extra takken in de hut gevlochten.

De wilgenhut is gemaakt van wilgentenen, takken die vrijkomen bij het knotten van knotwilgen. De gebruikte takken zijn gesnoeid in Zeewolde. Als je wilgentakken in de grond steekt, maken ze wortels en gaan ze weer groeien. Zo is de hut een levende hut geworden.

Toekomstige uitbreidingen

Bij de start van het groot onderhoud in de Edelstenenbuurt, zal de speelplek nog verder worden uitgebreid met een grondwalletje met enkele stapstenen als extra speelaanleiding. De centrale speelplek van de buurt, gelegen in de Kwarts, krijgt dit jaar ook meer speeltoestellen om de plek aantrekkelijker te maken voor de hele Edelstenenbuurt.