Gemeente Zeewolde initieert beweging tegen eenzaamheid

7 maanden geleden gepubliceerd

In Zeewolde is een initiatief gestart om eenzaamheid tegen te gaan. De beweging, genaamd ‘Zeewolde Samen’, streeft ernaar om meer maatschappelijke aandacht te genereren voor eenzaamheid, het taboe te doorbreken en het vanzelfsprekend te maken dat inwoners van Zeewolde naar elkaar omkijken en voor elkaar klaarstaan.

Zeewolde Samen

De beweging roept maatschappelijke organisaties, verenigingen, stichtingen en ondernemers in Zeewolde op om deel te nemen aan de coalitie ‘Zeewolde Samen’. Door samen te werken, kan er een krachtige beweging op gang worden gebracht om eenzaamheid in de gemeenschap tegen te gaan.

Activiteiten

Om dit doel te bereiken, worden er diverse activiteiten georganiseerd. Een van de evenementen is Burendag op 23 september. Dit is een dag waarop iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan activiteiten in hun eigen straat. De organisatie van deze dag ligt in handen van D.E. samen met de buurt.

Op 27 september vindt er stoelyoga plaats voor volwassenen, georganiseerd door Grand Café De Buren en Coloriet. Deelname is gratis en aanmelden kan via info@deburenzeewolde.nl.

Conferentie ZeewoldeSamen

Er wordt ook een conferentie gehouden voor de coalitiepartners van ZeewoldeSamen. Deze vindt plaats op een nog nader te bepalen datum in Open Haven. De organisatie is in handen van Flever in samenwerking met partners van ZeewoldeSamen.

Overige activiteiten

Naast deze evenementen zijn er nog tal van andere activiteiten gepland, waaronder ontbijtsessies bij Grand Café De Buren, informatieve bijeenkomsten over eenzaamheid, een lunchtafel en een mannen vrijmibo.

De beweging ‘Zeewolde Samen’ hoopt met al deze activiteiten eenzaamheid in de gemeenschap te verminderen en het onderwerp bespreekbaar te maken.