Zeewolde installeert 'smartbankjes' met oplaadmogelijkheden voor mobiele telefoons

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

In Zeewolde worden binnenkort ‘smartbankjes’ geplaatst, uitgerust met een oplaadmogelijkheid voor mobiele telefoons, verlichting en omgevingssensoren. Dit idee is afkomstig van jongerenwerk en de jongerenraad van Zeewolde, die het voorstel vorig jaar indienden tijdens de motiemarkt. De gemeenteraad heeft besloten om het idee verder te onderzoeken en als proef wordt er minimaal één bankje geplaatst bij de Aanloophaven.

Zonnepanelen en ontmoetingsplek

De nieuwe bankjes worden ook uitgerust met zonnepanelen, waardoor ze uiteindelijk energie terug kunnen leveren aan het net. De gemeenteraad ziet de bankjes niet alleen als geavanceerd straatmeubilair, maar ook als een kostbaar en bijzonder attribuut in de openbare ruimte. De verschillende applicaties op de bankjes maken ze tevens aantrekkelijk als ontmoetingspunt voor zowel jong als oud.

Succes in Harderwijk

In de stad Harderwijk staan al smartbankjes en volgens de initiatiefnemers zijn deze een groot succes. Het lijkt er dus op dat deze nieuwe toevoeging aan de openbare ruimte in Zeewolde ook positief ontvangen zal worden.